За нас

БЪЛГАРСКО АРХЕОЛОГИЧЕСКО СДРУЖЕНИЕ е най-старата археологическа организация в България. Основано е през 2000 г. и в продължение на 15 години подкрепя и защитава независимите археолози на свободна практика в България. Ние категорично се противопоставя на тоталитарната и остаряла система, идващи от "тъмните векове" на българската история (1944-1989) и настояваме за равни права за всички български учени, независимо от тяхната месторабота или политически отношения. Ние вярваме в науката като независима институция и ще направим всичко възмжно, за да защитим и насърчим свободната мисъл и правото на труд на учените в България.

БЪЛГАРСКО АРХЕОЛОГИЧЕСКО СДРУЖЕНИЕ е изцяло демократична организация и защитава Европейските принципи на демокрация и свободна реализация. Членството на нашата организация е отворено и не зависи от политически, религиозни или етнически ограничения. Ние защитаваме правото на всеки член на нашата общност да изказва свободно мнението си, да публикува и популяризира научни доклади и съобщения, да реализира свободно професията си на археолог и изследовател и да получава правна защита винаги, когато основните му права като гражданин на Европейския съюз са нарушени.Членство

Българско Археологическо Сдружение е организация с отворено членство. Наш член може да стане всеки, който се интересува от антична история и археология. Нашата единствена цел е опазването и защитата на българското културно наследство.

За да станете наш член, моля попълнете формата по-долу. Ние ще се свържем с Вас възможно най-скоро. Ако имате допълнителни въпроси може да ни пишете на baaa@bgheritage.bg.


Формуляр за членство

Име:

E-mail:

Дата на раждане:

Адрес:

Телефон:

Специализация / интереси:

Район:

Хронологически граници:

Приемам устава на сдружението.